VDAB loopbaancheques

VDAB Loopbaancheques zijn cheques die je van VDAB krijgt om te investeren in jouw loopbaan. Dankzij de cheques geniet je van een stevige subsidie tijdens het volgen van loopbaanbegeleiding bij een erkend loopbaancoach.

Tijdens een loopbaanbegeleiding traject zoek je samen met een loopbaancoach naar antwoorden op jouw loopbaanvraag. Of je nu een nieuwe carrièstap wenst te zetten, een beter work-life balance creëren, moeilijkheden ervaart op het werk een loopbaancoach kan je helpen.

Dankzij de Vlaamse overheid kan je laagdrempelig VDAB loopbaancheques bestellen, hierdoor krijg je 93% korting en betaalt de Vlaamse overheid de rest.

loopbaancheque

Wie heeft recht op VDAB loopcheques?

Op zich kan iedereen aan loopbaanbegeleiding volgen, maar om recht te hebben op loopbaancheques dien je aan een aantal voorwaarden te voldoen.

  • Je woont in Vlaanderen of in Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum zeven jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije zes jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen.

Woon je in een ander land dan België dat tot de EU of EER (Europese Economische Ruimte) behoort? Dan heb je recht op loopbaanbegeleiding als je in Vlaanderen of Brussel werkt.

Hoeveel kosten loopbaancheques?

+- 10 euro per uur

40 euro

40 EUR voor 4 uur loopbaanbegeleiding

80 euro

80 EUR voor 7 uur loopbaanbegeleiding

Dankzij de Vlaamse overheid kan je VDAB loopbaancheques bestellen, hierdoor krijg je 93% korting en betaalt de Vlaamse overheid de rest. 

Als je in aanmerking komt voor VDAB loopbaancheques betaal je:

  • € 40 EUR voor 4 uur loopbaanbegeleiding
  • of € 80 euro voor 7 uur loopbaanbegeleiding

Een kennismakingsgesprek of vrijblijvend infogesprek bij een loopbaancoach is altijd gratis.

Per loopbaancheque betaalt je slechts € 40. Dat is zeer voordelig, want de werkelijke waarde bedraagt € 561 (678.81 euro incl. BTW). De Vlaamse overheid past per loopbaancheque dus € 521 bij. Ruwweg komt dit neer op € 10 per uur voor loopbaanbegeleiding.

Hoe kan je VDAB loopbaancheques aanvragen?

De VDAB loopbaancheques zijn een mooie manier om je loopbaanbegeleiding te financieren. In dit artikel lees je hoe je de cheques aanvraagt in slechts 3 stappen.

Stap 1: Meld je aan bij VDAB om loopbaancheques aan te vragen. Als je nog geen account hebt, klik dan hier om je te registreren.

Vul alle gevraagde gegevens in en kies een gebruikersnaam en paswoord. Onderaan de pagina kun je aangeven dat je alleen loopbaancheques wilt bestellen. Klik vervolgens op ‘Registreren’.

inloggen vdab

Stap 2: Je kunt nu inloggen met je (nieuwe) account. Klik op “menu” en vervolgens op “loopbaanbegeleiding”, vervolgens klik je op “bestel loopbaancheques”.

bestel loopbaancheques

Stap 3: Bestel je loopbaancheque, Op het scherm verschijnt de volgende boodschap: Nieuwe bestelling loopbaancheque. Ik bestel een loopbaancheque ter waarde van 561 euro (678,81 euro incl. BTW), en betaal slechts 40 euro voor 4 uren loopbaanbegeleiding.

Vink het vakje ‘ik ben akkoord met onderstaande voorwaarden’ aan en klik op ‘Bestel loopbaancheques’.

Stap 4: Breng vervolgens je betaling van 40 euro in orde, je ontvangt binnen 14 werkdagen een mail van Edenred met daarin alle gegevens die je nodig hebt om de betaling van 40 euro uit te voeren. Zodra de betaling is gedaan, ontvang je de cheque(s) via mail. 

Stuur deze mail door naar je loopbaanbegeleider of print de cheque af en neem deze mee bij je volgende loopbaansessie.

Met de VDAB loopbaancheques ben je verzekerd van een mooie financiering voor je loopbaanbegeleiding. Volg de bovenstaande stappen en aanvragen is zo gedaan! Jouw loopbaancoach helpt je hier natuurlijk ook graag bij

Hoe lang blijven loopbaancheques geldig?

Vdab loopbaancheques zijn 3 maanden geldig en de geldigheidsdatum staat vermeld op je cheque. Bij een nieuwe cheque dient het eerste coaching gesprek dus plaats te vinden binnen 3 maanden na ontvangst van de cheque. Gebeurt dit niet, dan vervalt je cheque en wordt het geld door de firma Edenred teruggestort op je bankrekening. Je kan later wel een nieuwe cheque aavragen.

Hoe werken Loopbaancheques?

Als je aan de voorwaarden voldoet kan je om de 7 jaar VDAB loopbaancheques bestellen en vervolgens loopbaanbegeleiding volgen.

De eerste cheque is goed voor 4 uur loopbaanbegeleiding, de tweede cheque is goed voor 3 uur. Per cheque betaal je slechts €40. Het kennismakinggesprek blijft wel altijd gratis.

Benieuw naar wat loopbaancheques voor jouw kunnen betekenen?

Ben je benieuwd hoe loopbaanbegeleiding kan bijdragen aan het realiseren van je ambities en droomcarrière? Wil je meer weten over VDAB loopbaancheques en wat ze voor jou kunnen betekenen?

Aarzel dan niet langer en neem contact op met een loopbaancoach in jouw buurt. Tijdens een gratis infogesprek kan je vrijblijvend vragen stellen aan een loopbaancoach en bespreek je wat loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen.